Istoria brand-ului Panzani

Giovanni Panzani

Giovanni Panzani s-a nascut in 1911 intr-o familie deja ancorata in afaceri, avand un magazin unde vindeau paste traditionale si alte delicatese traditionale italiene. Giovanni si-a petrecut copilaria in mediul rustic al magazinului si a invatat arta ancestrala transmisa de marii maestri italieni.

In 1940, Giovanni Panzani a decis sa urmeze meseria tatalui sau. Socrul lui Panzani i-a inchiriat mansarda sa, loc unde Giovanni a inceput sa faca paste proaspete dupa metoda traditionala. Dupa cum spunea adeseori, a planuit totul perfect:

“Obisnuiam sa le fac cu propriile maini si imi lua sase ore sa fac douazeci de kilograme de paste.  Apoi le livram cu bicicleta”.

In 1950, Jean Panzani a lansat brandul Pasta Panzani pentru a se diferentia de competitori si astfel s-a nascut ambalajul din celofan! A fost o mini-revolutie in lumea pastelor: „Trebuia sa fiu diferit de restul lumii (…) pastele obisnuite erau ambalate in cutii de 250g, dar pastele Panzani sunt acum disponibile in ambalaj de 500g.”

In 1952 Panzani si-a extins afacerea lansand sosul de rosii la conserva! O idee simpla si gustoasa pentru a insoti pastele!

Pasiunea lui Giovanni Panzani si soneria bicicletei sale au trecut granitele, iar gustul pastelor sale a traversat numeroase tari.


Panzani: un nume pe care oamenii il adora

Panzani si-a diversificat oferta pentru a satisface noile asteptari ale consumatorilor sai, astfel incat sa fie mereu la curent cu stilul de viata si cel nutritional, stiluri in permanenta  dezvoltare.

Combinatia perfecta de traditie si modernitate a strabatut mii de bucatarii din toata lumea. Multumita calitatii si inovatiilor continue, in prezent Panzani a devenit brandul numarul 1 in numeroase tari. El reprezinta simbolul pastelor delicioase si nelipicioase!

In prezent produsele Panzani sunt disponibile in peste 50 de tari si numarul va creste cu siguranta... nimeni nu poate rezista produselor Panzani!


Cand au fost create primele paste?


Credeati ca Marco Polo a adus pastele in Europa din expeditiile sale in Orientul Indepartat? Aflati adevarata poveste! Originile pastelor par a fi stabilite in perioada etrusca, iar cercetarile arata ca pana si grecii le descoperisera gustul. Chiar daca pastele nu l-au asteptat pe Marco Polo pentru a ajunge in Europa, contributia sa in distribuirea si promovarea acestui aliment a fost, fara indoiala, esentiala.


Pastele au ajuns in Franta prin Caterina de Medici, sotia regelui Henric al II-lea al Frantei. Din acel moment pastele si-au facut intrarea in Europa Centrala si in Germania.

Diversele forme si retete pentru paste au inceput sa apara in secolul 19, dar revolutionarea lor a avut loc in secolul 20, cand utilizarea masinilor a imbunatatit procesul de productie.

Panzani va ofera o gama larga de paste si forme pentru a va bucura de savoarea acestei bucatarii. Inca nu ati incercat? Descoperiti-le in sectiunea de produse Panzani Romania!

Cand spui Paste, spui PANZANI!



Etruscii

Pastele erau cunoscute chiar in timpurile antice. Unele morminte etrusce recent descoperite in Italia ilustreaza etapele de preparare a pastelor! Arheologii au gasit in unele morminte si ustensilele necesare in prepararea pastelor.




Evul Mediu

Geograful Al Idrisi a observat in 1150 caravanele medievale ale caror drumeti, care calatoreau spre Imperiul Arab, se hraneau cu paste uscate.

Desi pastele erau deja cunoscute in Europa inainte de Marco Polo, intoarcerea aventurierului pe continent a oferit un impuls popularitatii in crestere a pastelor, mai ales dupa ce cartea sa, Il Milione (o carte despre minunile lumii) a fost lansata. Europenii nu doreau decat sa-i imite pe vecinii lor din Orientul Indepartat.


Europa

Popularitatea pastelor in Europa a crescut dupa Renastere. Caterina de Medici a fost cu siguranta promoterul abil care a introdus pastele in Franta, in timpul casatoriei sale cu regele Henric al II-lea. Astfel, pentru o lunga perioada de timp, pastele erau incluse exclusiv in mediul aristocrat. 



Industrializarea

Toate dimensiunile si aromele disponibile in prezent nu erau cunoscute in secolul 19. In Europa, „repertoriul” de paste era limitat la macaroane si taiteii folositi in supe. Desi procedura de uscare era deja cunoscuta, pastele erau consumate mai ales proaspete.

Odata cu introducerea masinilor in secolul 20, productia a crescut, in vreme ce preturile au inceput sa scada. Noi forme si arome au fost inventate pentru a aduce o varietate mai mare produselor. In prezent exista o gama larga de paste: paste clasice, precum spaghetele, forme originale precum pennele si farfallele, paste pentru supa, paste cu legume, canelloni, express...


Ce inseamna Excelenta in calitate?

Excelenta in calitate vine din selectia celor mai bune ingrediente.

Graul este ingredientul principal in orice tip de paste, calitatea acestora fiind indubitabil determinata de grau.

Grau dur, nimic altceva in afara de grau dur si apa! Fara ou, fara grau moale, fara aditivi!

Cercetarile au aratat ca graul determina gustul excelent al pastelor, culoarea si proprietatile optime de gatire.

Astfel, boabele de grau dur sunt meticulos selectate, iar amestecul rezultat din cele mai bune boabe de grau este apoi macinat pentru a obtine grisul. Panzani il transforma ulterior in pastele perfecte, utilizand procese de productie bazate pe bogata experienta acumulata de-a lungul anilor.


Din gradina de legume pe masa ta ... secretul sosurilor Panzani!


Povestea unui sos Panzani incepe cu recolta de tomate. Panzani lucreaza in stransa colaborare cu fermele partenere si organizeaza plantarea in asa fel încat fiecare ferma recolteaza numai atunci cand rosiile sunt coapte (intre iulie si septembrie, in functie de sezonalitate).

Rosiile noastre sunt supuse unei sortari amanuntite: numai cele care îndeplinesc cerintele Panzani de calitate sunt acceptate, rosiile verzi sau prea coapte fiind indepartate.

Atunci cand intra in procesul de fabricatie, toate legumele si rosiile sunt mai intai bine spalate si apoi sortate din nou. Dupa decojire si scoaterea semintelor sunt gata pentru transformarea in piure, pasta sau concentrat. Ulterior, acestea vor fi folosite pe tot parcursul anului, oferind aceeasi calitate.

Ingrediente precum ceapa, morcovi, usturoi, plante aromatice sau carne sunt adaugate pentru a desavarsi fiecare reteta.

In cele din urma, sosurile sunt ambalate in conditii sterile si trimise catre rafturile magazinelor pe care le preferati.

Veti gasi o mare varietate de retete, care vor da o nota speciala preparatelor dumneavoastra.

Nu veti mai avea nevoie de o intreaga dupa-amiaza pentru a pregati un singur fel de mancare!

Panzani Romania va ofera o gama larga de sosuri pentru toate gusturile. Trebuie doar sa alegeti unul dintre sosurile Panzani si puteti fi siguri ca familia si invitatii vor fi incantati !

Evolutie logo