Salata de Quinoa cu anchoa si ardei copti

Normal d5bfa892a79332
Durata: 30 minute Persoane: 2

Preparare

  1. Fierbe Quinoa Panzani in multa apa clocotita cu un varf de sare timp de 12 minute la foc mediu si lasa sa stea 5 minute. Strecoara, raceste cu apa si scurge. Pastreaza.
  2. Taie ardeiul kapia fasii si amesteca cu ceapa marinata.
  3. Adauga peste ardeiul taiat quinoa scursa, deja racita si fileurile de anshoa.
  4. Asezoneaza cu ulei de masline, otet balsamic si sare dupa gust.
  5. Reteta ceapa marinata: Se pune intr-o cratita 4-5 cepe taiate felii sau rondele . Se pune peste ceapa sare, piper boabe, foi de dafin, 50 ml otet, 2 linguri de ulei si se acopera cu apa. Se pune pe foc pana ajunge la 80-85 grade. Se raceste si toarna intr-un borcan. Lasati la macerat in borcan 5 zile. Se poate folosi la preparatele preferate.

Ingrediente

  • Quinoa
  • 2 saculeti de Quinoa Panzani
  • 100-150 g de anchoa in ulei (se pot folosi si sardine)
  • 50 g de ceapa marinata
  • 350 g ardei kapia copti si decojiti
  • Ulei de masline
  • Sare – atentie pestele este deja foarte sarat!
  • Piper
  • Otet de calitate, eventual balsamic