Durata: 30 minute Persoane: 4
 

Ingrediente

  • 40 g orez Panzani Bob Mare sau Rotund
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 175 ml smantana
  • 340 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 1 bucata mica de baton de scortisoara
  • 1/3 coaja de lamaie
  • zahar pentru caramelizare

Preparare

  1. Pentru a pregati o delicioasa crema catalana de orez, incepeti prin a amesteca, intr-o cratita in care sa nu se lipeasca la fiert, laptele, smantana, scortisoara, coaja de lamaie si un baton de vanilie deschis la jumatate.
  2. Lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, apoi adaugati orezul Panzani Bob Mare sau Rotund, care ii va oferi cremozitate desertului nostru. Reduceti focul la minimum, iar dupa 20 minute adaugati jumatate din zahar si amestecati totul pana se omogenizeaza bine.
  3. Bateti galbenusurile cu restul de zahar si adaugati-le peste orez. Amestecati rapid si luati compozitia de pe foc cand incepe sa se ingroase. Scoateti vanilia, coaja de lamaie si scortisoara. Lasati sa se raceasca.
  4. Dupa ce s-a racit, serviti in farfurii sau recipiente mici de lut. Pentru a-i da forma finala cremei catalane, presarati bine zahar si caramelizati-l cu ajutorul unui arzator sau a unei lopatele pentru ars zahar.


Produs recomandat rețetei:


Vezi si alte retete