Durata: 30 minute Persoane: 4
Ingrediente
- 40 g Emmentaler
- 80 g Gorgonzola dulce
- 40 g Fontina
- 40 g Parmezan
- 4 linguri de lapte
- nucsoara
- 1L de apa
- 2 lingurite de sare
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 g malai pentru mamaliga in 3 minute de la Panzani
- piper negru proaspat macinat
Preparare
- Taiati in cubulete Emmentalerul, Gorgonzola si Fontina. Radeti Parmezanul.
- Puneti branzeturile intr-o craticioara care nu se lipeste, acoperiti cu lapte si lasati sa se topeasca la foc mic.
- Cand branzeturile s-au topit, adaugati un praf de nucsoara, amestecati bine si acoperiti cu un capac. Luati de pe foc si lasati craticioara sa stea la cald.
- Intre timp preparati mamaliga din malaiul Panzani, adaugand o lingurita de sare si o lingura de ulei de masline, amestecand continuu, pentru a se ingloba uniform.
- Cand mamaliga este gata, rasturnati-o intr-o tava in care ati pus hartie de copt (unsa in prealabil cu 1 lingura de ulei de masline sau unt, ca mamaliga sa nu se lipeasca). Stratul de mamaliga trebuie sa fie de cca 2 cm inaltime.
- Lasati mamaliga sa se intareasca si adaugati peste ea amestecul de branzeturi calde, pe care le intindeti in strat uniform.
- Rulati mamaliga si branzeturile si introduceti la cuptor, in hartia pentru copt, inca 5 minute.
- Lasati sa se raceasca si scoateti mamaliga rulata cu branzeturi pe un platou. Taiati felii.
- Scoateti in farfurie. Pentru mai multa savoare, puteti adauga deasupra feliilor cate o lingura de smantana peste care presarati Parmezan ras. Serviti cu salata de rosii si ceapa verde, la care adaugati din belsug marar proaspat tocat.
Produs recomandat rețetei: