Durata: 30 minute Persoane: 4
 

Ingrediente

  • 40 g Emmentaler
  • 80 g Gorgonzola dulce
  • 40 g Fontina
  • 40 g Parmezan
  • 4 linguri de lapte
  • nucsoara
  • 1L de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 250 g malai pentru mamaliga in 3 minute de la Panzani
  • piper negru proaspat macinat

Preparare

  1. Taiati in cubulete Emmentalerul, Gorgonzola si Fontina. Radeti Parmezanul.
  2. Puneti branzeturile intr-o craticioara care nu se lipeste, acoperiti cu lapte si lasati sa se topeasca la foc mic.
  3. Cand branzeturile s-au topit, adaugati un praf de nucsoara, amestecati bine si acoperiti cu un capac. Luati de pe foc si lasati craticioara sa stea la cald.
  4. Intre timp preparati mamaliga din malaiul Panzani, adaugand o lingurita de sare si o lingura de ulei de masline, amestecand continuu, pentru a se ingloba uniform.
  5. Cand mamaliga este gata, rasturnati-o intr-o tava in care ati pus hartie de copt (unsa in prealabil cu 1 lingura de ulei de masline sau unt, ca mamaliga sa nu se lipeasca). Stratul de mamaliga trebuie sa fie de cca 2 cm inaltime.
  6. Lasati mamaliga sa se intareasca si adaugati peste ea amestecul de branzeturi calde, pe care le intindeti in strat uniform.
  7. Rulati mamaliga si branzeturile si introduceti la cuptor, in hartia pentru copt, inca 5 minute.
  8. Lasati sa se raceasca si scoateti mamaliga rulata cu branzeturi pe un platou. Taiati felii.
  9. Scoateti in farfurie. Pentru mai multa savoare, puteti adauga deasupra feliilor cate o lingura de smantana peste care presarati Parmezan ras. Serviti cu salata de rosii si ceapa verde, la care adaugati din belsug marar proaspat tocat.


Produs recomandat rețetei: