Durata: 120 minute Persoane: 4
Intre numeroasele retete simple de prajituri de casa, Prajiturelele de orez sunt un desert lacto-vegetarian savuros.
Este unul dintre dulciurile cu orez pe care te sfatuim sa il incerci.
Este unul dintre dulciurile cu orez pe care te sfatuim sa il incerci.
Ingrediente
- 70 g de orez Panzani cu Bob Mare
- 1 ou intreg
- 2 galbenusuri de ou
- 250 g faina fina de grau
- 115 g de unt (la temperatura camerei)
- 130 g de zahar pudra
- 1 lingura de zahar tos
- zahar brun
- 2 g praf de ghimbir
- 2 g praf de scortisoara
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 600 ml de lapte dulce
- 1 baton de vanilie
- menta (optional)
- gem de zmeura
- forme de tarta
Preparare
- Puneti intr-un vas untul, faina, zaharul pudra, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbirul si oul intreg.
- Amestecati pana se omogenizeaza, apoi framantati bine, pana obtineti un aluat fin, fara cocoloase.
- Rulati aluatul obtinut, acoperiti-l cu folie pentru alimente si lasati-l la frigider timp de 2 ore.
- Acum este timpul sa preparati orezul.
- Spalati orezul cu apa rece si scurgeti-l bine.
- Incalziti laptele intr-o cratita, impreuna cu batonul de vanilie.
- Atunci cand acesta da in clocot, puteti incepe sa adaugati orezul.
- Amestecati laptele cu vanilie si cu orez timp de 20 de minute, apoi lasati-l sa se intareasca.
- Dupa ce a capatat consistenta, scoateti batonul de vanilie si adaugati galbenusurile si zaharul tos si amestecati bine.
- Odata omogenizat continutul, dati cratita la o parte de pe foc.
- Scoateti aluatul din frigider, indepartati folia pentru alimente si taiati aluatul in rondele fine.
- Aplatizati feliile de aluat cu facaletul.
- Puneti acum aluatul in formele pentru tarta si decupati surplusul de coca (daca este cazul).
- Introduceti formele, cu aluat, in cuptor si coaceti timp de 12 minute la 190ºC
- Scoateti tartele de la cuptor si umpleti-le cu o lingurita de gem de zmeura si una de orez.
- Introduceti din nou tartele umplute la cuptor si coaceti timp de 15 minute la 150ºC
- Scoateti tartele din cuptor si presarati, din abundenta, zahar brun pe deasupra.
- Apoi caramelizati zaharul brun cu ajutorul unui arzator.
- OPTIONAL: Pentru a orna prajiturelele, puteti folosi cateva frunze de menta.
Produs recomandat rețetei:
 
Orez Bob Mare
 
