Durata: 30 minute Persoane: 4
 

Ingrediente

  • 250 g orez Panzani Arborio
  • 500 g ciuperci proaspete (ciuperci champignon albe/brune)
  • 80 g unt
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 litru supa fierbinte (pui sau legume)
  • 60 g Parmezan ras fin
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper macinat
  • fulgi de parmezan pentru decor
  • busuioc pentru decor
  • patrunjel verde

Preparare

  1. Deoarece ciupercile lasa apa, va recomandam sa le sotati separat intr-o tigaie. Curatati ciupercile, desprindeti piciorusele de palarii. Palariile le taiati in felii subtiri si caliti la foc iute intr-o tigaie, cu putin unt. Stingeti focul si le lasati deoparte.
  2. Caliti ceapa in unt pana cand aceasta se inmoaie si devine translucida, fara sa se rumeneasca, apoi turnati orezul uscat in tigaie si lasati-l pret de vreo 2-3 minute.
  3. Adaugati vinul si amestecati pana acesta se evapora.
  4. Adaugati apoi supa fierbinte peste orez, polonic cu polonic, treptat. Nu puneti mai mult de 1 polonic deodata si asteptati ca lichidul sa fie absorbit complet de orez inainte de a-l completa. Gatiti la foc mic, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, cca. 18 minute. Trebuie testate cateva boabe de orez si daca acestea au textura usor al dente, cu miezul mai tare, inseamna ca risotto este gata.
  5. Luati tigaia cu orez de pe foc, apoi adaugati untul si parmezanul ras. Untul rece si parmezanul ras vor spori cremozitatea orezului. Tot acum adaugati si ciupercile sotate anterior. Amestecati pentru a le ingloba bine.
  6. Decorati cu fulgi de parmezan si putina verdeata (busuioc, patrunjel verde).
  7. Risotto se serveste imediat, fierbinte. Pofta Buna!

 

 


Produs recomandat rețetei:


Panzani - Spirit liber!

Daca iubesti gustul trebuie sa fii exigent cu ingredientele.

Pentru Panzani, cele mai importante sunt ingredientele, ingredientele, ingredientele...

Bucurati-va cu adevarat, luati-va libertatea de a gati asa cum va doriti.

Site-ul Panzani.ro folosește “cookies” pentru optimizarea şi perfecţionarea continuă a paginii de internet. Prin utilizarea în continuare a paginii de internet declaraţi că sunteţi de acord cu utilizarea de cookies.