Durata: 30 minute Persoane: 4
Ingrediente
PENTRU SALATA:
- 315 g orez Panzani Special pentru Salate / Trigrano
- 8 curmale
- 2 linguri de alune
- 2 linguri de migdale
- 1 lingura si ½ de nuci
- 1 lingura de stafide
- 2 linguri de seminte de dovleac
- 8 caise uscate sau piersici uscate
PENTRU SOS / VINEGRETA:
- 6 linguri de ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de otet de mere
- 1 lingura de miere
- 1 lingurita de mustar
- sare
- piper alb
Preparare
- Puneti la fiert apa cu sare, adaugati orezul Panzani Special pentru Salate si fierbeti la foc mediu, timp de 20 minute. Dupa ce a fiert, scoateti orezul si lasati-l sa se scurga si sa se raceasca.
- Pentru a pregati vinegreta, amestecati otetul cu mierea si mustarul. Adaugati uleiul, un varf de cutit de sare si piper, amestecati-le si puneti sosul intr-un castron.
- Taiati in jumatati piersicile (sau caisele) si curmalele. Adaugati-le peste orez, impreuna cu restul fructelor uscate si amestecati bine.
- Ornati dupa gust salata de fructe uscate cu vinegreta si serviti.
Produs recomandat rețetei: