Durata: 30 minute Persoane: 2
Ingrediente
- 2 saculeti de Quinoa Panzani
- 100-150 g de anchoa in ulei (se pot folosi si sardine)
- 50 g de ceapa marinata
- 350 g ardei kapia copti si decojiti
- Ulei de masline
- Sare – atentie pestele este deja foarte sarat!
- Piper
- Otet de calitate, eventual balsamic
Preparare
- Fierbe Quinoa Panzani in multa apa clocotita cu un varf de sare timp de 12 minute la foc mediu si lasa sa stea 5 minute. Strecoara, raceste cu apa si scurge. Pastreaza.
- Taie ardeiul kapia fasii si amesteca cu ceapa marinata.
- Adauga peste ardeiul taiat quinoa scursa, deja racita si fileurile de anshoa.
- Asezoneaza cu ulei de masline, otet balsamic si sare dupa gust.
- Reteta ceapa marinata: Se pune intr-o cratita 4-5 cepe taiate felii sau rondele . Se pune peste ceapa sare, piper boabe, foi de dafin, 50 ml otet, 2 linguri de ulei si se acopera cu apa. Se pune pe foc pana ajunge la 80-85 grade. Se raceste si toarna intr-un borcan. Lasati la macerat in borcan 5 zile. Se poate folosi la preparatele preferate.
Produs recomandat rețetei:
 
Quinoa
 
