Durata: 40 minute Persoane: 4
 

Ingrediente

  • aluat fraged
  • 35 g orez Bob Mare sau Rotund
  • 130 ml lapte
  • 120 ml smantana
  • 4 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • praf de scortisoara

Preparare

  1. Fierbeti laptele cu smantana, scortisoara si coaja de lamaie intr-un vas mare, de care acestea sa nu se lipeasca. Adaugati orezul Panzani Bob Mare sau Rotund, dati flacara la minim si lasati la fiert timp de 20 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati zaharul si amestecati.
  2. Intindeti aluatul pe o forma, intepati-l cu o furculita si aseazati un pumn de legume deasupra, pentru ca la pre-coacere aluatul sa nu creasca in cuptor. Dupa 10 minute de coacere la 180º C, scoateti aluatul care este deja copt. Lasati cuptorul aprins.
  3. Adaugati, unul cate unul, galbenusurile la orez, amestecand si omogenizand compozitia. Scoateti coaja de lamaie si batonul de scortisoara.
  4. Umpleti aluatul cu amestecul rezultat si coaceti inca 10 minute. Lasati sa se raceasca timp de 30 minute, apoi va puteti bucura de aceasta delicioasa tarta de orez cu lapte.
  5. Sugestie de prezentare: serviti tarta presarata cu scortisoara.


Produs recomandat rețetei: