Durata: 40 minute Persoane: 4
 

Ingrediente

CREMA

  • 45 g orez Panzani Bob Mare sau Rotund
  • 2 foi de gelatina, de 3 g fiecare
  • 2 oua
  • sucul de la ½ lamaie
  • 80 g mascarpone
  • 15 ml Amaretto
  • 100 ml smantana
  • 180 ml lapte degresat
  • 5 linguri de zahar

BISCUITI (PISCOTURI):

  • 10 piscoturi
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de cafea solubila
  • un strop de sirop de anason
  • pudra de cacao

Preparare

  1. Incalziti laptele impreuna cu smantana. Cand incep sa fiarba, adaugati orezul Panzani Bob Mare sau Rotund, 2 linguri de zahar si amestecati, cu focul dat la minimum. Luati amestecul de pe foc dupa 17 minute.
  2. Intr-un alt vas, fierbeti apa cu zaharul si cafeaua. Luati-le de pe foc si adaugati anasonul. Lasati-le la racit.
  3. Bateti galbenusurile cu zaharul. Adaugati mascarpone si orezul, cu exceptia a doua linguri.
  4. Incalziti Amaretto si dizolvati in el cele doua foi de gelatina. Adaugati amestecul la crema de orez.
  5. Bateti albusurile cu lamaia, adaugati-le si pe acestea.
  6. Inmuiati biscuitii in cafea. Asezati jumatate din ei la baza unei forme si acoperiti-i cu crema. Adaugati urmatorul strat de biscuiti impreuna cu crema si cafeaua, apoi lasati la racit timp de 30 minute.
  7. Adaugati orezul pe care l-ati pastrat, presarati cacao pe deasupra, lasati totul sa se raceasca inca 15 minute si tiramisu de orez este gata!


Produs recomandat rețetei: