Durata: 40 minute Persoane: 4
Ingrediente
CREMA
- 45 g orez Panzani Bob Mare sau Rotund
- 2 foi de gelatina, de 3 g fiecare
- 2 oua
- sucul de la ½ lamaie
- 80 g mascarpone
- 15 ml Amaretto
- 100 ml smantana
- 180 ml lapte degresat
- 5 linguri de zahar
BISCUITI (PISCOTURI):
- 10 piscoturi
- 250 ml apa
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de cafea solubila
- un strop de sirop de anason
- pudra de cacao
Preparare
- Incalziti laptele impreuna cu smantana. Cand incep sa fiarba, adaugati orezul Panzani Bob Mare sau Rotund, 2 linguri de zahar si amestecati, cu focul dat la minimum. Luati amestecul de pe foc dupa 17 minute.
- Intr-un alt vas, fierbeti apa cu zaharul si cafeaua. Luati-le de pe foc si adaugati anasonul. Lasati-le la racit.
- Bateti galbenusurile cu zaharul. Adaugati mascarpone si orezul, cu exceptia a doua linguri.
- Incalziti Amaretto si dizolvati in el cele doua foi de gelatina. Adaugati amestecul la crema de orez.
- Bateti albusurile cu lamaia, adaugati-le si pe acestea.
- Inmuiati biscuitii in cafea. Asezati jumatate din ei la baza unei forme si acoperiti-i cu crema. Adaugati urmatorul strat de biscuiti impreuna cu crema si cafeaua, apoi lasati la racit timp de 30 minute.
- Adaugati orezul pe care l-ati pastrat, presarati cacao pe deasupra, lasati totul sa se raceasca inca 15 minute si tiramisu de orez este gata!
Produs recomandat rețetei: